Training als beroep Producten Contact  
  Werkvorm Training op maat Aanmeldingsformulier
       
 

Hoe ziet een goede training er uit? 
Er zijn veel manieren om een training succesvol te maken, voor een deel afhankelijk van de trainer.

Onafhankelijk van hem of haar zijn: een goede aansluiting tussen wat de deelnemers willen leren en wat hen geboden wordt en een stijl van trainen die past bij de manier waarop zij het liefst leren. Maatwerk dus.

Daarom geef ik alleen incompany trainingen, waarin de inhoud en lengte met de opdrachtgever samen worden bepaald.

Verder moet een training uitdagend zijn, prikkelend, ingebouwde beloningen inhouden voor het leren, en afwisseling bieden tussen passief en actief leren, werkvormen, groepsgrootten en soorten opdrachten.

Belangrijk is verder een stevige relatie aan te brengen tussen de thuis- en werksituatie en de training: door opdrachten vooraf (bij voorbeeld 360 feedback en ontwikkelingsplannen), door situaties van ‘buiten’ na te bootsen in de training en door actieplannen. 
Persoonlijk

Wat ik zelf prettig en effectief vind is snel een meer persoonlijke band met de deelnemers te krijgen, die berust op openheid en respect.

Humor vind ik erg belangrijk; laat er alsjeblieft veel gelachen worden. Ook ben ik meer uit op belonen van wat er goed gaat dan kritiek leveren op wat (nog) niet goed gaat.

Omdat ervaringsleren voor mij centraal staat geef ik de voorkeur aan weinig tijd voor inleidingen en veel voor oefeningen. Dat houdt ook in dat waar mogelijk de deelnemers van te voren wat lezen over het onderwerp van de training.

Hoofdstukken uit het boek Communiceren lenen zich daar uitstekend voor.
 


         

 

  Terug naar boven